et tuinadvies

Filosofie

Een tuin moet je omarmen en verrassen, je zintuigen prikkelen en je tot rust laten komen. Elke geslaagde tuin vertrekt bij een duidelijke filosofie en een doordacht én op maat gemaakt ontwerp. De combinatie van eenvoudige en vertrouwde stijlen, gemixt met nieuwe en soms eigenzinnige elementen, laten steeds andere mogelijkheden en ideeën ontstaan. Geen enkele tuin, noch zijn ontwerp staat op zichzelf. Beiden zijn door het verleden én het heden gevormd en gekleurd. Ontwerpen is een creatief proces, dat steevast resulteert in een boeiende wisselwerking tussen weerspiegelende tradities en opgewekte verwachtingen; het is een voortdurend evoluerend proces, altijd anders en altijd uniek, en moet resulteren in een tuin om in thuis te komen.

Van tuindroom tot droomtuin...

Als u geen duidelijk idee hebt van wat u eigenlijk wilt met uw tuin, laat dat u niet tegenhouden! Het eerste oriënterende gesprek ter plaatse is volledig gratis en vrijblijvend. Vervolgens is mijn eerste voorstel, het voorontwerp, niet zo maar een ruwe schets, maar een doordacht en gedetailleerd plan op schaal en de eerste stap van de tuindroom. Het bepaalt de vormgeving, tuinindeling en zichtassen, weerspiegelt ideeën aangaande beplanting, materiaalkeuze, verlichting, enzovoort. Het is ook een “praatstuk,” goed gedocumenteerd in 3D, dat goed geëvalueerd en besproken moet worden. Alle noodzakelijke aanpassingen om tot het definitief ontwerp te komen, aan het beplantingsplan en het bestek, zijn zonder meerkost op het vooraf afgesproken ereloon. Voor mij is dit een beredeneerd risico, maar bovenal een erezaak. Voor de klant is dit de beste garantie op het welslagen van zijn geplande investering. Dit opdat de droomtuin gerealiseerd kan worden zoals deze werd ontworpen: volledig op maat…

Freelance visualisaties en ontwerpen

Ik heb ruime ervaring met het ontwerpen van groene ruimten en het visualiseren van ontwerpen in 3D, zelfs al zijn deze buitenruimten niet door mij ontworpen. Visualisaties op basis van 3D-computermodellen, zogenaamde gerenderde afbeeldingen, kunnen een meerwaarde bieden voor elk project in zowat elke ontwerpfase. Op basis van ontwerpen, of zelfs een simpele schets, kan een volledig project—of delen ervan—gerenderd worden. De gegenereerde perspectieven helpen de ideeën van de ontwerper te verduidelijken, geven de opdrachtgevers een veel duidelijker eindbeeld, en zal de besluitvorming ongetwijfeld positief beïnvloeden!